telefono: 93 114 73 31

L’exploradora Odyssey ha rescatat 1.000 unces d’or de les profunditats de l’Atlántico

0

goldstreetL’empresa americana “caçatresors” Odyssey ha començat un projecte de recuperació d’or de les profunditats de l’Atlàntic. De moment, en les seves primeres exploracions de vaixells de guerra enfonsats enfront de les costes de Florida, ha aconseguit recuperar 1.000 unces d’or fins al 15 d’abril, data en què l’empresa va anunciar aquestes dades.
La major part de l’extracció s’ha fet en un vaixell batejat amb el nom de “Central America”, que es va enfonsar enfront de les costes de Carolina del Sud (exactament 260 quilòmetres o 160 milles de la costa) en 1857 i en el qual van perir 425 persones. Segons les estimacions d’Odyssey, en aquest vaixell encara queda or valorat en 86 milions de dòlars.

S’han extret, entre altres objectes, dos Doblons d’Or encunyats en 1850 i 1857 respectivament. Els lingots d’or trobats pesen entre 96,5 unces i 313,5 unces. No s’han recuperat més peces per la naturalesa simplement exploratòria o de “prova” de l’operació, segons afirmen fonts oficials de l’empresa.
Odyssey ha estat contractada per Ira Owen Kane, agent designada per l’autoritat competent per a la gestió del patrimoni històric. Aquest projecte és original dels anys noranta, però ara s’ha engegat després de diverses interrupcions. El pacte acordat preveu que Odyssey es faci amb el 80% de les peces rescatades pagant un peatge previ i a preu de mercat. En termes nets, Odyssey es farà amb el 45%.
Amb aquesta troballa, les accions d’Odyssey en la Borsa de Nova York han pujat un 7,6% en el dia d’ahir fins a 2,27 dòlars. En el que portem d’any, aquestes accions s’han revaloritzat un 12%. Han batut el consens dels analistes i inversors, molts d’ells s’havien lloc curts en aquesta acció pels obstacles que anaven a trobar per rescatar aquests tresors i les despeses que aquestes operacions comportarien, danyant el seu compte de resultats.

Font: oroyfinanzas

Escribe un comentario